Για το Κυπριακό μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου ο οποίος επισήμανε ότι η Άγκυρα στηρίζει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού αναφέροντας, πως «ζητεί πενταμερή διάσκεψη δίχως καμία καθυστέρηση και προτού να υπάρξει προετοιμασία των δυο πλευρών σε διάφορα ανοιχτά κεφάλαια».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε συνομιλίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι:

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει όλα τα απαιτούμενα βήματα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες και να επιτευχθεί άμεσα η λύση

Και τόνισε «Η Άγκυρα ζητεί πενταμερή διάσκεψη δίχως καμία καθυστέρηση και προτού να υπάρξει προετοιμασία των δυο πλευρών σε διάφορα ανοιχτά κεφάλαια».

Από την πλευρά του ο Ακιντζί επισήμανε ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ερντογάν -Τσίπρα και σημείωσε:

Θα γίνουν επαφές με την Αγγλία. Πρέπει να προσεγγίσουμε και το δικό τους ενδιαφέρον στο κεφάλαιο της ασφάλειας- εγγυήσεων. Ενδέχεται να υπάρξουν κάποια θέματα πρακτικής υφής. Αυτά θα μείνουν για το 2017. Δίνοντας αρκετό καιρό στο λαό (για τη μελέτη του σχεδίου), στα μέσα του επόμενου έτους θα μπορούσε να διεξαχθεί δημοψήφισμα

Να τονίσουμε, πως τη Δευτέρα ο κ. Ακιντζί θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.