Οι διαφωνίες είναι πολύ συχνές σ’ ένα ζευγάρι. Το θέμα είναι πότε αυτές οι διαφωνίες είναι ικανές να φέρουν την καταστροφή! Το παν είναι σε κάθε περίπτωση να μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση.

Μπορείς;

Μ’ αυτά τα τρία βήματα θα τα καταφέρεις!

Βήμα 1ο: Μέτρα μέχρι το 10

Πριν πεις οτιδήποτε μέτρα μέχρι το 10. Όσο μετράς να σκέφτεσαι. Μην ξεστομήσεις πράγματα που θα μετανιώσεις μετά. Είναι κρίμα! Προσπάθησε να σκεφτείς πρώρα και μετά να μιλήσεις για να αποφύγεις τσακωμούς χωρίς λόγο.

Βήμα 2ο: Μην προσπαθήσεις να κερδίσεις

Δεν είναι αγώνας. Είναι συζήτηση. Δεν χρειάζεται να ανακηρυχθεί κάποιος νικητής και ο άλλος χαμένος, χρειάζεται απλά να καταλάβετε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα το καταφέρετε έχοντας στο μυαλό σας τόσο τα δικά σας θέλω, όσο και τη γνώμη του άλλου. Πρέπει να σέβεσαι τη θέση του άλλου, όπως θέλεις να σέβεται κι εκείνος τη δική σου.

Βήμα 3ο: Πάρτον μια αγκαλιά

Όχι δεν είπαμε να το πάμε στο άλλο άκρο του πολύ μελό, όμως, τι ψυχή έχει μια αγκαλιά; Μια αγκαλιά πάντα κάνει τα πράγματα καλύτερα! Και οι δυο σας θα νιώσετε καλύτερα μετά από έναν τσακωμό και θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το ότι είστε μαζί.