Την ήττα της κυβέρνησης παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια δίπλα στο μνημόνιο να υπάρξουν και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες λέγοντας: «Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα κατέβαινα σε αυτές εκλογές, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου, για τα κόκκινα δάνεια που το έχουμε παρκάρει και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς ή για τις εργασιακές σχέσεις».

Επισήμανε, μάλιστα: «Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό. Μερικά πράγματα δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές, ένας κόσμος να συζητήσει. Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε, πάντα έχουμε δίκιο. Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ».

«Ο κόσμος θέλει επιχειρήματα πια, έχει κουραστεί. Το βλέπω στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις. Ο κόσμος ακούει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήματα πειστικά όχι ατάκες – σε όλους αρέσουν οι ατάκες, αν είναι αστείες, υπάρχει και η ουσία της πολιτικής» σημείωσε.