«Θα δούμε» ήταν ή χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Trump όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Συνάντηση με τους συμβούλους της εθνικής ασφαλείας ζήτησε για σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έπειτα από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα

Ταυτόχρονα, αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφιβολίας για τις ΗΠΑ, πως η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού.

«Δεν έχουμε τίποτε που να μας κάνει να αμφιβάλλουμε ότι αυτό ήταν μια δοκιμή ενός προηγμένου πυρηνικού μηχανισμού», δήλωσε ο αξιωματούχος, το όποιου το όνομα ζήτησε να μην δημοσιευτεί.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι θα χρειασθεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθεί μια διεξοδική ανάλυση του μεγέθους της έκρηξης και του τύπου του μηχανισμού που πυροδοτήθηκε.

Νωρίτερα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwiter, ο Donald Trump είχε αναφέρει σχετικά με τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας:

«Τα λόγια και οι πράξεις (της Βόρειας Κορέας) εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία».

«H Νότια Κορέα, όπως τους έχω πει, ανακαλύπτει ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με τη Βόρεια Κορεά. Αυτοί καταλαβαίνουν ένα πράγμα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Photo: © Kevin Lamarque / Reuters