Ευθύνες στην «ριζοσπαστική Αριστερά», δηλαδή στις αντιρατσιστικές οργανώσεις που διοργάνωσαν αντιδιαδήλωση κατά των λευκών ρατσιστών το Σάββατο στο Charlottesville στη Βιρτζίνια, επέρριψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump. Aπό τις βίαιες συγκρούσεις  3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν.

Η εναλλακτική Αριστερά φέρει κάποια ευθύνη για τη βία στο Charlottesville, αλλά κανείς δεν θέλει να το πει. Δεν τοποθετήθηκα από την αρχή για το ζήτημα, γιατί ήθελα να μάθω όλα τα γεγονότα γύρω από την υπόθεση, κάποια από αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά

Ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ τόνισε πως οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της απομάκρυνσης μνημείου των Νοτίων από την εποχή του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, δεν ήταν νεοναζιστές στο σύνολό τους και πως τα βίαια επεισόδια εκδηλώθηκαν και από τις δύο μεριές. Οπότε μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αντιρατσιστές.

Πάντως, ο Donald Trump πήρε μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ακροδεξιές οργανώσεις, τονίζοντας πως «ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βία στο όνομά του, είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλα γκρουπ του μίσους. Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική».