Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον τρεις νεκρούς σημειώθηκε σε ισλαμικό τέμενος στη Σαουδική Αραβία. Οι αρχές ασφαλείας κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα πέντε τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε στο σιιτικό τέμενος Imam Rida, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Μαχασέν, στην περιοχή Al-Ahsa στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αρχικά σημειώθηκε έκρηξη ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν πυροβολισμοί μεταξύ των αρχών ασφαλείας της περιοχής και των φερόμενων ως τρομοκρατών.

Ένα από τα άτομα που βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή, κατέγραψε το παρακάτω video:

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, αναφέρουν πως ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγάλος, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, από τις αρχές ασφαλείας της περιοχής.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Mohammed al-Nimr δήλωσε στο Associated Press, πως άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ασθενοφόρα, κατέφθασαν γρήγορα στο σιιτικό τέμενος, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Ο ίδιος, υπογράμμισε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ οι πιστοί που βρίσκονταν στο τέμενος, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν βομβιστή αυτοκτονίας, λίγο πριν να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος.