Υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να τις βάλεις στο ψυγείο και όμως εσύ συνεχίζεις να τις βάζεις… ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες αν θέλεις να διατηρήσεις φρέσκα τα προϊόντα σου για μεγαλύτερο διάστημα!

Τομάτες

Με το να βάζεις τις τομάτες στο ψυγείο μπορεί να αποτρέπεις την ωρίμανση αλλά παράλληλα σκοτώνεις τη γεύση τους

Πατάτες

Με το να αποθηκεύεις τις πατάτες στο ψυγείο θέτεις τις συνθήκες για να π αλλάξει το άμυλο της με τη ζάχαρη. Όχι μόνο αυτό μπορεί να αλλάξει την υφή της πατάτας, αλλά μπορεί επίσης να δώσει γλυκιά γεύση στην πατάτα όταν μαγειρευτεί.

Κρεμμύδια

Η μοναδική φορά που τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο είναι εάν θέλεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, αποθήκευσέ τα σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Ψωμί

Το να παγώσεις ένα καρβέλι ψωμί σταματά προσωρινά το ψωμί από το να γίνει μπαγιάτικο, αλλά παράλληλα επιταχύνει την ανάπτυξη της μούχλας. Η χαμηλή θερμοκρασία οδηγεί το άμυλο να κρυσταλλώσει πιο γρήγορα, κάνοντας το ψωμί σκληρό και μπαγιάτικο.

Μπανάνες

Οι ώριμες μπανάνες μπορούν να μπουν στο ψυγείο για να μείνουν ώριμες για λίγο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά βάζοντας μία άγουρη μπανάνα εκεί θα σταματήσει την ωρίμανση για πάντα.

Σκόρδο

Βάζοντας το σκόρδο στο ψυγείο, ειδικά σε μια πλαστική σακούλα είναι μια πρόσκληση για την ανάπτυξη μούχλας. Το καλύτερο είναι να το αποθηκεύσετε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος που δεν είναι το ψυγείο.

Λάδι

Η αποθήκευση του λαδιού στο ψυγείο τείνει να σκληρύνει τη συνοχή του, και δεν το καθιστά μη αξιοποιήσιμο.

Καφές

Βάζοντας τον καφέ στο ψυγείο αφαιρείς σημαντικά την γεύση του και απορροφά τις μυρωδιές από το ψυγείο, που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος ξανά.

Πεπόνι

Το πεπόνι μπαίνει στο ψυγείο ΜΟΝΟ όταν έχει κοπεί. Μέχρι τότε, πρέπει να φυλάσσεται έξω. Η έρευνα έχει δείξει ότι η διατήρηση ενός πεπονιού σε θερμοκρασία δωματίου διατηρεί υψηλά τα επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Αβοκάντο

Όπως και η μπανάνα, διατηρώντας το αβοκάντο στο ψυγείο, ειδικά αν είναι άγουρο, θα σταματήσει την ωρίμανση του.

Μέλι

Το κρύο θα αυξήσει το ποσοστό κρυστάλλωσης, γεγονός που θα το καταστήσει σκληρό.