Καλώς ή κακώς, οι εποχές είναι δύσκολες! Αυτό το έχουμε νιώσει όλοι στο πετσί μας! Στις μέρες μας η ανεργία είναι μάστιγα. Άλλοι “κάθονται” γιατί μπορούν και έχουν την οικονομική άνεση, άλλοι γιατί δε βρίσκουν δουλειά κι άλλοι τρέχουν και δε φτάνουν…! Σήμερα, λοιπόν, που το να βρεις δουλειά είναι μία δύσκολη υπόθεση, ένας άθλος, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, δε πρέπει να αφήνουμε ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και να κλείνουμε πόρτες.

Σίγουρα, καταλαβαίνεις τι εννοώ αν εσύ ο ίδιος, οι φίλοι σου και γενικότερα το περιβάλλον σου, τρέχετε ολημερίς και ολονυχτίς, από δουλειά σε δουλειά, αγκαλιά με μία στοίβα βιογραφικά. Κι έπειτα… δουλεύεις 18 ώρες τη μέρα (χωρίς τις ώρες που δουλεύεις από το σπίτι και τα Σαββατοκύριακα), δεν έχεις χρόνο για τους φίλους και την οικογένεια σου. Αποκτάς και δύο πολύ ωραία κερατάκια από τον αγαπημένο σου (έτσι για να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων – άσχετα ότι μοιάζεις με τον Ρούντολφ το ελαφάκι), που είδε κι απόειδε, κουράστηκε και βρήκε παρηγοριά σε άλλη αγκαλιά, έκανα και ρίμα –μήπως να γίνω ράπερ; – ρητορική ερώτηση – και συνεχίζω… παρατάς χόμπι και γυμναστήρια γιατί πολύ απλά δεν αντέχεις. Με δυσκολία προλαβαίνεις να ταΐσεις ακόμη και το σκύλο σου.

Τι να γίνει, όμως; Τρέχουμε τώρα! Ο δρόμος δεν είναι πάντα μια ευθεία, έχει και στροφές και ανηφόρες και κατηφόρες… Όμως, είναι όμορφη η διαδρομή! Αυτό είναι που μετράει! Γι’ αυτό ετοιμάσου, πάρε φόρα! Εφοδιάσου με επιμονή, πείσμα, υπομονή και βάλε στόχους που σιγά-σιγά θα αρχίσεις να κατακτάς! Σημασία έχει να είσαι χαρούμενος, με ότι κι αν κάνεις!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία