Τουλάχιστον 122 νεκροί σημειώθηκαν από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που έλαβαν χώρα στην Sri Lanka, σύμφωνα με τις αρχές.

Ύστερα από  κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Sri Lanka, 122 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ παράλληλα οι δυνάμεις του στρατού πρόσφεραν βοήθεια στους πληγέντες.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων της Παρασκευής, προκλήθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έχουν πλήξει το νότιο και το δυτικό τμήμα του νησιού τα τελευταία 14 χρόνια.

Το κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών ανακοίνωσε πως αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο το βράδυ στους 122. Παράλληλα 97 άνθρωποι αγνοούνται.

Επίσης ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιοχές που επλήγησαν από κατολισθήσεις. Η πολεμική αεροπορία ανέπτυξε πέντε αεροσκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης και άλλα πέντε για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους αποκλεισμένους ανθρώπους, καθώς δεν μπορούσαν να φθάσουν σ’ αυτούς οδικώς.

Παράλληλα οι αρχές έδωσαν αεροπορικώς δεκάδες σωσίβια σε ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί  από τις πλημμύρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχόπτωση θα μειωθεί τις επόμενες ημέρες, όμως θα συνεχιστεί ένας μουσώνας χαμηλής έντασης, σύμφωνα με μετεωρολόγους.