Διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ευχαριστώντας όσους έδωσαν μάχη για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό, ενώ χαρακτήρισε την εξέγερση τρομοκρατικό χτύπημα.

Ήταν ένα κύκλωμα που έδειξε τα δόντια του. Αλλά το όνομα της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, να τακτοποιήσουμε την τρομοκρατική οργάνωση που προσπάθησε να ολοκληρώσει ένα πραξικόπημα. Γιατί επιχειρήθηκε ένα πραξικόπημα, αλλά ήμασταν δυνατοί απέναντι σε όσους το οργάνωσαν. Θα μείνουμε δυνατοί απέναντί τους. Εφεξής η 15η Ιουλίου θα είναι μια γιορτή. Πολλοί έντιμοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η σκέψη μου πάει τώρα σε αυτά τα θύματα, στις οικογένειές τους…

Ο ίδιος είπε πως δεν προβλέπεται θανατική ποινή απ’ το Σύνταγμα όμως θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη, αλλά θα έρθει απ’ τη Δικαιοσύνη

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μίλησε για 161 νεκρούς ,1440 τραυματίες, 2839 συλλήψεις.

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια στην πλάτη της Τουρκίας», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες.

Τέλος, υπογράμμισε πως κατά 90% ο έλεγχος έχει επανέλθει στην Κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.