Συνεχίζεται η φίμωση του Τύπου στην Τουρκία με τον ανταποκριτή της Die Welt να βρίσκεται υπό κράτηση.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Deniz Yuecel, ο οποίος είναι μισός Γερμανός και μισός Τούρκος και κρατείται απ’ την Τρίτη απ’ τις τουρκικές Αρχές, όπως έκανε γνωστό η γερμανική εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος αναζητείτο τις προηγούμενες ημέρες λόγω δημοσιεύματός του σχετικά με την επίθεση χάκερ στο email του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του Erdogan.

Τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν πιέσεις της Κυβέρνησης σε πολλά ΜΜΕ αλλά και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσα από social media.

H Die Welt γράφει στην σελίδα της σχετικά:

«Ο Yuecel προσήλθε την Τρίτη στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στα ερωτήματα των ερευνητών. Οι αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση (προσωπικών) δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα».

Η Die Welt μιλάει για ακόμα 6 δημοσιογράφους οι οποίοι συνελήφθησαν λόγω εμπλοκής τους στην ίδια υπόθεση, οι 3 εκ των οποίων είναι ακόμα υπό κράτηση.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας τόνισε απ’ την πλευρά του:

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ζήτημα του σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η έντιμη επαλήθευση (των γεγονότων) θα αποδείξει την αθωότητά του

Ο δημοσιογράφος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές, ενώ έχει κάνει αίτημα για να αποφυλακιστεί.