Μέσα στις επόμενες μέρες η Τουρκία αναμένεται, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, να αποφασίσει για το αν τελικά θα παραδώσει στη Συρία τον Σύρο πιλότο, ο οποίος συνελήφθη όταν προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος μετά τη συντριβή του μαχητικού του.

Σε δηλώσεις σχετικά με το συμβάν προέβη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τόνισε, πως η απόφαση θα ληφθεί σύντονα ενώ σημείωσε:

Η φροντίδα που του παρέχεται συνεχίζεται. Απόφαση θα ληφθεί αφού αποσαφηνιστεί πλήρως το συμβάν, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς

Θυμίζουμε, πως χτες Σάββατο, μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων, η οποία δρα στη Συρία, και ονομάζεται Άχραρ αλ Σαμ, υποστήριξε, πως κατέρριψε το συριακό μαχητικό, το οποίο συνετρίβη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ο χειριστής του μαχητικού χρησιμοποίησε τον μηχανισμό εκτίναξης-εκτόξευσης του μαχητικού και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα τραυματισμένος στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας.

Ο χειριστής του αεροσκάγους, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν MiG-21, αρχικά παραδόθηκε από τα μέλη σωστικού συνεργείου στη χωροφυλακή και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο.