Έρευνα για τους καλύτερους Προέδρους των ΗΠΑ διενεργήθηκε με αφορμή την ημέρα των Προέδρων, η οποία θα γιορταστεί τη Δευτέρα.

Το top 3 των καλύτερων Αμερικανών Προέδρων δεν φέρνει κανέναν προ εκπλήξεως, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η θέση του Barack Obama.

Abaraham Lincoln, George Washington και Franklin D. Roosevelt αποτελούν την τριάδα τω καλύτερων Αμερικανών Προέδρων με βάση την έρευνα η οποία έγινε μεταξύ ιστορικών.

Η πεντάδα συμπληρώνεται απ’ τους Theodore Roosevelt και Dwight D. Eisenhower.

Η έρευνα κατατάσσει τον Barack Obama στην 12η θέση με βάση τους ιστορικούς οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν την θητεία των Αμερικανών Προέδρων.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAM  και πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά (μετά το 2000 και το 2009) που διενεργείται στις ΗΠΑ με αφορμή την ημέρα των Προέδρων.

Ο καθηγητής ιστορίας, Douglas Brinkley, σχολιάζοντας την λίστα είπε:

Και πάλι οι τρεις πρώτοι είναι οι Lincoln, Washington και FDR, όπως θα έπρεπε να είναι. Το γεγονός ότι ο Obama βρίσκεται στον αριθμό 12 την πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή είναι πολύ εντυπωσιακό

Τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν με βάση τις αξιολογήσεις 91 ιστορικών.

Ο Barack Obama κατατάχθηκε στην 3η θέση στην κατηγορία «Επιδίωξη της ισότητας για όλους ενώπιον της Δικαιοσύνης» και 39ος στην κατηγορία «σχέσεις με το Κογκρέσο».

Οι τρεις χειρότεροι Αμερικανοί Πρόεδροι σύμφωνα με την έρευνα είναι οι εξής:

  • Franklin Pierce
  • Andrew Johnson
  • James Buchanan

Ολόκληρη η λίστα:

Photo: Getty