Ας το παραδεχτούμε, το καλύτερο πράγμα που έχει το ξύπνημα, είναι ότι θα ξανακοιμηθείς. Οκ, μπορεί το άλλο μου μισό να είναι ο υπναράς από τους 7 νάνους και ο χουζούρης από τα στρουμφάκια αλλά αυτό δεν μειώνει την αντικειμενική πραγματικότητα του γεγονότος πως το ξύπνημα είναι το χειρότερο βασανιστήριο από όλα όσα είναι ευρέως γνωστά. Ναι και από το μαρτύριο της σταγόνας.

Αν είσαι ένας από εμάς, θα έχεις καταλάβει πως υπάρχει ολόκληρη ιεροτελεστία πίσω από το απλό –για άλλους- πρωινό ξύπνημα…

Και όλα ξεκινούν κάπως έτσι…

Κάθε βράδυ, την στιγμή που ακουμπάς το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, υπολογίζεις με ακρίβεια δευτερολέπτου πόσες ώρες ύπνου σου έχουν απομείνει ώστε να μπορέσεις να ξυπνήσεις όσο πιο αργά γίνεται και να προλάβεις να κάνεις όλα όσα πρέπει να κάνεις. Η σκέψη πάει κάπως έτσι: «αν πάω για ύπνο αυτή τη στιγμή μπορώ να ξυπνήσω στις 07.06, να είμαι έτοιμος στις 07.16 και να βρίσκομαι στο γραφείο μου στις 08.01»

Λίγο πριν κλείσεις τα μάτια σου ενεργοποιείς τα ξυπνητήρια. Προσοχή στον πληθυντικό αριθμό. Είναι πολλά και έχουν τουλάχιστον 10-12 λεπτά διαφορά το ένα με το άλλο.

…και φυσικά κοιμάσαι ανάμεσα στα ξυπνητήρια γιατί είναι ίσως τα πιο πολύτιμα λεπτά ύπνου!

upnos-ipopgr (5)

Εννοείται πως αγνοείς επιδεικτικά τα 2 πρώτα ξυπνητήρια γιατί είναι απλά η προθέρμανση για τα πραγματικά ξυπνητήρια, εκείνα που όντως σε βάζουν στον ρυθμό του πρέπει να ξυπνήσω σύντομα.

sleeping-dog-ipop.gr

Στα λεπτά ανάμεσα στα ξυπνητήρια βλέπεις αυτά τα ρεαλιστικά αλλά ταυτόχρονα απαίσια όνειρα ότι έχεις σηκωθεί ήδη και ετοιμάζεσαι για τη δουλειά…

upnos-ipopgr (1)

Φυσικά και έχεις ζητήσει από διάφορους ανθρώπους να σε πάρουν τηλέφωνο να βεβαιωθούν ότι έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι και δεν έχεις πέσει πάλι ανάμεσα στα μαξιλάρια.

upnos-ipopgr (3)

Το τελευταίο ξυπνητήρι σου δημιουργεί το αίσθημα του πανικού γιατί ξέρεις πως πρέπει όντως να σηκωθείς εκείνο το δευτερόλεπτο.

upnos-ipopgr

Και μετά σηκώνεσαι στην πραγματικότητα και ζεις το απόλυτο ντεζαβού όσο ετοιμάζεσαι κανονικά. Μέσα σου όμως ξέρεις πως αυτό είναι αδικία γιατί στα όνειρα των τελευταίων λεπτών έχεις ήδη κουραστεί ώστε να ετοιμαστείς…

upnos-ipopgr (4)

Έχεις χτίσει μία σχέση μίσους και πάθους με τις πρώτες πρωινές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το κρεβάτι σου έχουν την ικανότητα να πέφτουν απευθείας στα μάτια σου σαν άλλες ακτίνες λέιζερ. Ξέρεις όμως εξ αρχής πως σ αυτή τη μάχη θα χάσεις, όπου και να μετακινηθείς θα σε βρουν. Αποτέλεσμα; Φοράς την μαξιλαροθήκη σαν κουκούλα.

Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι σκέφτεσαι αν μπορείς να κάνεις skip το πρωινό μπάνιο ή το πρωινό ώστε να κερδίσεις άλλα 10 έξτρα λεπτάκια ύπνου.

Πριν ανοίξεις καλά καλά τα μάτια σου τσεκάρεις Twitter and Instagram, όχι τόσο για να ενημερωθείς για το τι έχει γίνει εκεί έξω αλλά για να κερδίσεις λίγα λεπτά παραπάνω στο κρεβάτι!

Μετά το παραπάνω 15λεπτο δίνεις μία εσωτερική μάχη για το αν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να δηλώσεις άρρωστος στη δουλειά, ώστε να επιστρέψεις στην αγκαλιά του Μορφέα.

upnos-ipopgr (6)

Η πρώτη σκέψη με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι είναι πως θα επιτρέψεις όσο πιο σύντομα μπορείς και δεν θα το ξανά αφήσεις ποτέ.