Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το Ποτάμι και δεν διστάζει να κατηγορήσει ευθέως την «παρέα του Μαξίμου» όπως την αποκαλεί, πως διατηρεί σχέσεις διαπλοκής με καναλάρχες και εκδότες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του το Ποτάμι τονίζει: «Η παρέα του Μαξίμου εδώ και επτά μήνες διατηρεί σχέσεις διαπλοκής με καναλάρχες και εκδότες και παζαρεύει την προβολή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της».

«Τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ στον κ.Τσίπρα και τους «έμπιστους» συνεργάτες του» σημειώνει στην συνέχεια.

«Τώρα λένε ότι το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια. Η θέση μας είναι σαφής. Ο δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Και τα κανάλια υποχρεούνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα, χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. Άλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 το ξημέρωμα και άλλη στις 8 το βράδυ. Αυτό, λοιπόν, που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει.

Τι είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του;

Σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Ν.Δ. και δεν θέλουμε. Τα είδαμε τα φτιαξίματα τους. Και βέβαια δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στους 7 μήνες διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, όπου κανείς στην κρατική μηχανή δεν ήξερε τι κάνει».

Στην συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε: «Είδαμε την λιτότητα και τα μνημόνια που μας επιφύλαξαν. Πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να βγαίνουν, ενώ δεν έχουν κάνει κανένα έργο, και να ζητάνε από τον κόσμο να τους ξαναψηφίσει; Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που δεν είχε την τόλμη ούτε να αλλάξει τον πρόεδρό της. Ποιοι θα είναι οι υπουργοί στο νέο σχήμα; Θα είναι οι ίδιοι οι προηγούμενοι; Αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, να ανακυκλώνουν τα ίδια πρόσωπα».

«Έχουμε μιλήσει για μια Ενιαία Αρχή Προμηθειών. Στον τομέα τον προμηθειών γίνεται μεγάλο πλιάτσικο. Αυτή η Ενιαία Αρχή πρέπει να αποτελείται από τους, κατά γενική ομολογία, αδιάφθορους, οι οποίοι θα αποφασίζουν για τις προμήθειες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κάθε υπουργό που θέλει προβολή να διαπραγματεύεται για να αυτοπροβάλλεται. Και στις άδειες των καναλιών θα πρέπει να μπουν κριτήρια. Ο κ. Παππάς στον νόμο που έκανε δεν έβαλε στο παιχνίδι μια ανεξάρτητη αρχή. Ο νόμος λέει ότι ο υπουργός αποφασίζει αλλά το Ποτάμι στηρίζει την αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Κάναμε μια συγκεκριμένη πρόταση για τον τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούνται τα κόμματα. Να πάρουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο τα κόμματα με βάση τα ποσοστά τους. Το θέμα όμως είναι πότε θα του διατεθεί αυτός ο χρόνος. Στο δελτίο ειδήσεων ή στις 2:00 το βράδυ; Δεν είναι όλες οι τηλεοπτικές ζώνες το ίδιο από πλευράς τηλεθέασης. Αυτό συζητήσαμε στη διακομματική και βγήκαν κάποιοι να πετάξουν λάσπη. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν εμμονές μαζί μου. Τους συμβουλεύω επειδή έχουμε ακόμα 15 μέρες μέχρι τις εκλογές, να αφήσουν τις εμμονές τους στην άκρη. Γιατί μπορούμε κι εμείς να πετάμε εύκολα λάσπη. Δεν το κάνουμε. Επειδή λοιπόν τα δρομολόγια του καθενός στην κοινωνία, στα γραφεία των εκδοτών, στα γραφεία των επιχειρηματιών και στα γραφεία των εργολάβων είναι συγκεκριμένα, θα παρακαλούσα κάποιους από την προεκλογική παρέα του ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν πολύ αν θα επιτεθούν ξανά στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο Ποτάμι»: συμπλήρωσε.