Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας: «Πενταροδεκάρες λοιπόν κ. Φίλη χουβαρντά».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ;

«Πενταροδεκάρες χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης τα χρήματα που θα αναγκασθούν να καταβάλουν οι ελληνικές οικογένειες, με τον ΦΠΑ που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια. Και όλα αυτά όταν προεκλογικά, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επιβολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει, στο γνωστό debate και  σε εθνική μετάδοση, «λάθος μέτρο, στη λάθος κατεύθυνση» ενώ είχε δεσμευθεί πως δεν θα εφαρμοσθεί. Υπόσχεση που πήγε μαζί με τις άλλες, του «προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Πενταροδεκάρες λοιπόν κ. Φίλη χουβαρντά, τα κάποια επιπλέον εκατοντάδες Ευρώ, που δεν περισσεύουν πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Πενταροδεκάρες και τα χρήματα που θα πρέπει να καταβληθούν από την φορολογική λαίλαπα που έχετε εξαπολύσει; Πενταροδεκάρες και οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις;Πενταροδεκάρες και το ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων; Μάλιστα. Σίγουρα βέβαια είναι «πενταροδεκάρες» αυτά που διαθέτει η κυβέρνηση σας για την δημόσια παιδεία, με τα γνωστά απαράδεκτα αποτελέσματα. Κλειστά και υπολειτουργούντα σχολεία, χωρίςυλικοτεχνικές υποδομές, δασκάλους και καθηγητές.

Η αντίληψή και η πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα στην παιδεία και συνολικά απέναντι στη νέα γενιά έχει έναν τίτλο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το: « Μιας πεντάρας νιάτα».