“Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής”, είναι το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε ο Δ. Κουτσούμπας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής.

Το απόγευμα της Πέμπτης, το ΚΚΕ είχε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά την οποία ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα “να αντισταθούν στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται” και τόνισε ότι με το ΚΚΕ “μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό”.

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές που προτείνονται στο λαό, δεν είναι ούτε το νόμισμα, ούτε η παραμονή ή όχι στην Ε.Ε., αλλά η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.

Ο λαός καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην πρόταση της “ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος” και την “σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού”.

Στις “παγίδες” που στήνονται για να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της “αστικής εξουσίας”, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κατέταξε “το νέο ανάχωμα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη”.