Αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής ρωσικής υπηρεσίας, υποστηρίζει πως ομάδα που εντάσσεται στον πυρήνα της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS, σχεδιάζει νέες επιθέσεις σε Ευρώπη και Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας, Andrey Przhezdomsky, προειδοποίησε σε πρόσφατες δηλώσεις του, πως η ρωσική αρμόδια υπηρεσία έχει στην κατοχή της πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μαχητές του ISIS,σχεδιάζουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχους τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, συγκεκριμένες ομάδες του ISIS σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρωσία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν πολλοί νεοσύλλεκτοι από το Βόρειο Καύκασο με ηγέτη τους τον Akhmed Chetayev. Πρόκειται για ομάδες δεκάδων ατόμων, τα οποία ταξίδεψαν στη Συρία,προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Andrey Przhezdomsky, υποστήριξε ακόμα πως η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων μαχητών του ISIS, γίνεται από άνδρες, πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού, που υπηρέτησαν υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο ίδιος, επισήμανε πως ο αριθμός των ατόμων που διασχίζουν τα σύνορα της Συρίας, προκειμένου να στρατολογηθούν και να ενταχθούν στους κόλπους στου Ισλαμικού Κράτους, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας, το οποίο απασχολεί σοβαρά και τη Ρωσία.