Σε απομάκρυνση της Σαββαΐδου αποφάσισε να προβεί το Υπουργικό Συμβούλιο συλλέγοντας τις υπογραφές όσων τάσσονται κατά της παραμονή της.

Γιατί πήραν αυτή την απόφαση οι υπουργοί;

Το υπουργικό συμβούλιο πήρε αυτήν την απόφαση έτσι ώστε να σταματήσει η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου θέλοντας να δοθεί τέλος στο θέμα της κυβέρνησης που προέκυψε μετά την άρνηση της ίδιας να υποβάλει την παραίτησή της.

Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι αντιρρήσεις για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου έχουν εκφραστεί από την πλευρά των κοινοτικών παραγόντων.

Γιατί δε θέλει να παραιτηθεί η κ. Σαββαΐδου;

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες» έχει τονίσει η ίδια.

Τι αναφέρει η δικογραφία που έχει συνταχτεί σε βάρος της;

Η δικογραφία που έχει συνταχτεί αναφέρεται στην απόφασή να εξεταστεί ξανά το φορολογικό πρόστιμο των 78 εκατ. Ευρώ το οποίο είχε επιβληθεί και έχει επίσης, επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Τι δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη;

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν.

Τι αναφέρει η Νέα Δημοκρατία;

«Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία των θεσμών.

Τελευταίο επεισόδιο στο εννιάμηνο σίριαλ η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που -από την πρώτη στιγμή- βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Από τη μια δεσμεύονταν να ενισχύσουν  την ανεξαρτησία  της και από την άλλη την υπονομεύουν».

Τι τόνισε σε ανακοίνωση του το Ποτάμι;

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της στις Ανεξάρτητες Αρχές και ότι λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος. Αυτό κάνει και με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, με πρόσχημα δικαστικές εκκρεμότητες.

Η πραγματική επιδίωξη είναι ο απόλυτος έλεγχος σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα, προκειμένου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει απρόσκοπτη “παιχνίδια” και “διευθετήσεις” με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τον απόλυτο έλεγχο επιθυμούσε και η κυβέρνηση Σαμαρά, γι΄ αυτό και προχώρησε τότε στην αποπομπή Θεοχάρη. Με τέτοιες πρακτικές το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής θα διαιωνίζεται».

Κανένα σχόλιο για την  απομάκρυνση της Σαββαΐδου δεν θέλησε να κάνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιτχαρντ, τονίζοντας, όμως, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση.