Για πες μας την αλήθεια; Χρησιμοποιείς πολύ την αναζήτηση του Google; Πόσοοοο; Οκ! Τώρα πες μας και κάτι άλλο! Θεωρείς πως είσαι έξυπνος; Καλά, μην μπερδεύεσαι και φυσικά μην πεις ναι γιατί αν χρησιμοποιείς πολύ το Google μάλλον δεν είσαι (όσο και αν το πιστεύεις) και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες!

Αυτή την φορά, λοιπόν, οι επιστήμονες από το Πανεπιστημίου Γέιλ, τονίζουν ότι η πολλή χρήση του Google είναι αυτή που φουσκώνει τα μυαλά των ανθρώπων.  Και αν το παρατηρήσεις κάνει και εσένα πιστεύεις πως είσαι πιο έξυπνος απ’ ότι τελικά είσαι και όλα αυτό γιατί οι γνώσεις ανοίγονται με ένα κλικ εύκολα μπροστά σου.

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα στο οποίο χρησιμοποίησαν 1.000 εθελοντές. Τους άφησαν τρεις ώρες καθημερινά μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή για 4 εβδομάδες. Αφού πέρασαν οι 4 εβδομάδες, οι επιστήμονες έδωσαν στον κάθε ένα συμμετέχοντα να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο. Το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι ότι μετά από την χρήση της αναζήτησης στο Google οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι πολύ έξυπνοι και μπορούν να απαντήσουν για τα πάντα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, επίσης η αυξανόμενη χρήση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών κάνει τους ανθρώπους να μην ακονίζουν το μυαλό τους αλλά να νομίζουν ότι είναι έξυπνοι.