Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του μνημονίου αποκάλυψε ο πρόεδρος του, Μάρτιν Σούλτς, το πρωί της Δευτέρας.

Σε αυτή την αποκάλυψη αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος εξήγησε πως ο κ. Σούλτς στη Σύνοδο των προέδρων, τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απ΄εδώ και στο εξής θα ενημερώνεται για όλες τις διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Στην συνέχεια, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι την εβδομάδα που έρχεται θα γίνει και η οριστικοποίηση των όρων της εμπλοκής  που θα έχει το Ευρωκοινοβουλίου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τι άλλο είπε ο κ. Παπαδημούλης;

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες τις οποίες ανακοίνωσε η Κομισιόν για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ και του ευρώ εξήγησε:

Η μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί τον μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό στην ΕΕ, στο ελληνικό πρόγραμμα, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Ωστόσο, η απόφαση της Κομισιόν και του Συμβουλίου, να προχωρήσουν μόνοι τους τα επόμενα βήματα της ΟΝΕ είναι απαράδεκτη και μας πηγαίνει δύο βήματα πισω. Οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης απαιτούν διαφάνεια και δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία.