Σου έχουμε μιλήσουμε αμέτρητες φορές για το μεγάλο κακό που μπορεί να κάνει στον οργανισμό σου το αλάτι και το πώς αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία σου και να σε οδηγήσει στο να πάθεις ακόμα και έμφραγμα. Νέες έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι το αλάτι είναι μια παρεξηγημένη τροφή αφού, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διώχνει μακριά τις λοιμώξεις.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί το αλμυρό φαγητό έχει και την θετική του πλευρά οπότε μερικές φορές χρειάζεται στην καθημερινότητα ειδικά των ατόμων που έχουν πρόβλημα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ρέγκενσμπουργκ, το αλάτι μπορεί εκτός από το ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να ελαττώσει τα μικρόβια.
salt-ipop.gr

Πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες;

Οι γιατροί που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα ποντίκια που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα τους και είχαν λοίμωξη στο δέρμα τους λόγω κάποια δερματικού παρασίτου.

Άλλαξαν, λοιπόν, την διατροφή τους, ενισχύοντας την με αλάτι. Μέσα σε δύο εβδομάδες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την λοίμωξη των ποντικιών και παράλληλα να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Συμπέρασμα!

Όπως τόνισαν οι ειδικοί τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα έχει και στον ανθρώπινο οργανισμό το αλάτι μπορεί να κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα και να το κάνει να δουλεύει σε πιο έντονους και γρήγορους ρυθμούς.