Τίτλοι τέλους για τον Σπανούλη στην Εθνική Ελλάδος. Σκληρή κριτική  για την ήττα από τους Ίβηρες, που άφησε την Εθνική έξω από την 4άδα του Ευρωμπάσκετ.

Ο αποκλεισμός από την Ισπανία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ φαίνεται πώς ήταν η αρχή του τέλους για την Εθνική μας ομάδα, τουλάχιστον έτσι όπως την γνωρίζαμε.

Αν και ο άσος του Ολυμπιακού συνηθίζει να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, τη φορά αυτή δεν του βγήκε τίποτα πάνω στο παρκέ και, μοιραία, το «ανάθεμα» και το βάρος των επικρίσεων έπεσε πάνω του. Παράλληλα, άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζήτησης για το αν πρέπει να συνεχίζει να αγωνίζεται, πια, με τη φανέλα της Εθνικής ή ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο «restart».

Βεβαίως, ο ηγέτης της Εθνικής, Βασίλης Σπανούλης αμέσως μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Λετονία, που έδωσε στην Ελλάδα το «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του. Φανερά συγκινημένος, ανακοίνωσε πως ένας κύκλος έκλεισε.

Ένας κύκλος έκλεισε για μένα. Ήρθε η στιγμή να σταματήσω από την Εθνική. Έζησα μεγάλες στιγμές, φέραμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες όχι. Από 17 χρονών είμαι στις Εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα υπόλοιπα παιδιά για εμάς. Είμαι πολύ συγκινημένος