«Οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν τις μεταμοσχεύσεις» επισήμανε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Αθήνα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «σήμερα πρέπει να ηγηθεί μιας καινούργιας αποκατάστασης, αυτή της κανονικότητας έχοντας υπερβεί όσα μας κρατάνε στο παρελθόν».

Ενώ τόνισε:

«Το μνημόνιο δεν είναι το σχέδιο. Δεν καθορίζει το σύνολο των επιλογών μας. Ούτε το μνημόνιο είναι γραμμένο σε γρανίτη. Αυτό που λείπει είναι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων για να βγούμε από την κρίση».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε:

Οι μεταρρυθμίσεις είναι λίγο σαν τις μεταμοσχεύσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια συμβατότητα μεταξύ δότη και δέκτη. Υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό κάθε φορά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για τα λάθη των προγραμμάτων διάσωσης τα οποία χαρακτήρισε «μείγμα πολιτικής που έδωσε έμφαση στην αύξηση της φορολογίας, αντί της στοχευμένης μείωσης δαπανών».

«Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές μπροστά στο φόβο του πολιτικού κόστους και η έλλειψη συναίνεσης και κουλτούρας συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που επιλέγουν τη δομική αντιπολίτευση» επισήμανε.

photo:SOOC