Θέλετε να καλέσετε κόσμο στο σπίτι να τους κάνετε το τραπέζι αλλά δεν έχετε τον απαραίτητο χρόνο για να φτιάξετε όλα τα πιάτα, ή δεν έχετε την ικανότητα να μαγειρέψετε γενικά. Εκεί είναι που έρχονται στην κουζίνα σας οι Tip the Chef! Ο οικοδεσπότης έχει την όρεξη να οργανώσει ένα τραπέζι στο σπίτι του, οι Tip the Chef αποφασίζουν το μενού μαζί του, τον ενημερώνουν για το κόστος των υλικών και εκτελούν τις συνταγές μπροστά του ή και μπροστά στους καλεσμένους τους, χωρίς καμία χρηματική απαίτηση. Ναι, καλά διαβάστε, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση! Η αμοιβή τους έχει τη μορφή tip! Φιλοδωρήματος δηλαδή το οποίο είτε το δίνει ο οικοδεσπότης, είτε συμβάλλουν οι καλεσμένοι.

Ποιοι είναι οι Tip the Chef;

Είναι μια ομάδα νέων και ταλαντούχων μαγείρων, καθοδηγούμενοι από την αγάπη τους για την γαστρονομία και αποφασισμένοι να ταρακουνήσουν την Ελληνική μαγειρική σκηνή. Είναι ο Αντώνης Βασιλειάδης, ο Θοδωρής Χουντάσης, ο Fahd Kassem, ο Βασίλης Τσιτσιριδάκης.

Τι κάνουν;

Προσφέρουν υπηρεσίες catering σε συναθροίσεις, δείπνα, πρωινά, γεύματα, πάρτυ, BBQ, (και ότι άλλο φανταστείτε) και η μόνη υποχρέωση του οικοδεσπότη είναι να καλύψει το κόστος των υλικών και να παρέχει τον χώρο του μαγειρέματος. Με τον οικοδεσπότη αποφασίζουν το menu και άμα το επιθυμεί είναι ευπρόσδεκτος στην κουζίνα να μαγειρέψει μαζί τους. Αν λοιπόν μείνει ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους τότε… Tip The Chef!

Η πραγματική τους ανταμοιβή όμως (όπως λένε οι ίδιοι) είναι η ενασχόληση με αυτό που αγαπούν, οι καινούργιες ιδέες, οι καινούργιοι άνθρωποι που θα γνωρίσουν, η δημιουργικότητα και η φαντασία που θα βάλουν να δουλέψει, και φυσικά αυτό που τους ενδιαφέρει πρότινος είναι τα σχόλια και οι γνώμες που θα ακούσουν από τον κόσμο για τα πιάτα τους.

Οι Tip The Chef κάνουν κάτι που αρκετά «κεφάλια» σε μεγάλες κουζίνες δεν εγκρίνουν: προτείνουν το «δικό μας πιάτο» και τη «δική μας εκτέλεση».

Και από χρήματα;

Οι Tip The Chef δεν είναι ένας τρόπος για να βγάζουν τα 4 παιδιά μαύρο χρήμα –έχει τύχει σε μια εκδήλωση νεανικής επιχειρηματικότητας όπου εξηγούσαν την ιδέα τους να γυρίσουν μεγάλοι άνθρωποι και να τους πουν: «δηλαδή, κλέβετε την Εφορία». Καταρχάς, το φιλοδώρημα δεν φορολογείται. Και δεύτερον δεν βγάζουν τόσα λεφτά όσα φαντάζονται κάποιοι. (λένε πάντα οι ίδιοι)