Την αντίθεσή της αναφορικά με την έναρξη νέων συνομιλιών με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε βουλευτές του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως συγκεκριμένα υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία επικαλείται πηγές που συμμετείχαν στην κομματική συνάντηση, τονίζει ότι αυτό σημαίνει πως «οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά λήξει».

Η Καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να πρότεινε στα στελέχη του κόμματος να προβούν σε ξεκάθαρες εξηγήσεις της απόφασης τους στους ψηφοφόρους που έχουν ζητήσει να μάθουν τη θέση του κόμματος ως προς την Τουρκία.

Σημειώνεται, ότι αρκετοί Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν σπεύσει να κατακρίνουν τους διωγμούς του Ερντογάν που πραγματοποιήθηκαν κατά αντικαθεστωτικών και δημοσιογράφων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Βέβαια, η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια δηλώσεων της την Παρασκευή εστίασε στην ανάγκη να σεβαστούν και η Τουρκία, αλλά και η Ε.Ε. τις δεσμεύσεις που υπάρχουν μεταξύ τους.