Τους βλέπεις να περπατούν γύρω σου ακόμα, διακρίνεις την χαμογελαστή μορφή τους μέσα στο πλήθος και όχι, ξέρεις ότι δεν είναι ευτυχισμένοι αλλά ότι είναι απλά αδιάφοροι, αναίσθητοι, όμως, πάνω απ’ όλα χαρούμενοι! Αυτοί δεν πονούν, όπως εσύ. Αυτοί δεν ασχολούνται με τα αισθήματα των άλλων αλλά πολλές φορές ούτε με τα δικά τους. Μπορεί να ζουν στον δικό τους στον κόσμο, σε ένα κόσμο γεμάτο αναισθησία αλλά είναι αυτοί που τελικά είναι ή έστω μοιάζουν καλά.

Τις περισσότερες θες να τους βαρέσεις, σε εκνευρίζουν αλλά την ίδια στιγμή θες να τους ρωτήσεις πώς απέκτησαν αυτή την αναισθησία. Μήπως τους κράζεις επειδή κατά βάθος τους θαυμάζεις; Ή τους λυπάσαι; Υπάρχουν και τα δύο αυτά ενδεχόμενα οπότε βάλτα αγαπητέ μου στο μυαλό σου.

Βέβαια, όταν το ξανασκέφτεσαι αναρωτιέσαι και στεναχωριέσαι. Μήπως ήταν και αυτοί κάποτε σαν εσένα, μήπως είχαν και αυτοί κάποτε …. (πριν τους κλέψει την ψυχή η αναισθησία) καρδιά; Μήπως και αυτοί κάποτε είχαν μια γλυκιά τρυφερή πλευρά που τους στέρησε κάποιος; Και τότε ξέρεις πως η απάντηση είναι κατά μεγάλο ποσοστό θετική! Αυτοί που σήμερα τους βλέπεις να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά και να δείχνουν δυναμικοί και ανεξάρτητοι μπορεί μέχρι χτες να ήταν οι πιο βαθιά εξαρτημένοι. Μπορεί να ήταν αυτοί που έσκυβαν το κεφάλι και άντεχαν τα πάντα χωρίς να παραπονιούνται και χωρίς να ρωτούν το γιατί. Αυτοί που έδειξαν τα πάντα στους άλλους και δεν πήραν τίποτα πίσω είπαν να την δουν αλλιώς και να αλλάξουν χαρακτήρα. Γιατί, όπως έλεγε και η πρωταγωνίστρια μιας πολύ γνωστής ελληνικής ταινίας: Ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη. Εμείς, λοιπόν, το Αντωνάκη το κάνουμε Αντωνάκιδες και σου λέμε πως ναι είναι σκλάβοι ξυπνούν γεμίσουν στην αρχή πόνο και μετά αδειάζουν εσωτερικά.

nothing-ipop.gr

Ξεχνούν ότι είναι άνθρωποι με ευαισθησίες και μετατρέπονται σε ρομπότ. Κάνουν μηχανικές κινήσεις, χτίζουν μεγάλους τοίχους γύρω τους και δεν αφήνουν κανέναν να τους πλησιάσει. Υπάρχουν στιγμές, όμως, που σίγουρα εύχονται να ήταν ξανά άνθρωποι και να μπορούσαν να νιώσουν ξανά, όπως τότε που είχαν μέσα τους καρδιά.
war-ipop.gr

Για πες μας τώρα σε πείσαμε; Εσύ τι θα κάνεις τελικά θα ευχηθείς ξανά να γίνεις και εσύ σαν αυτούς ή απλά θα δεχτείς ότι ακόμα και αν πολλές φορές πληγώνεσαι θες να είσαι ακόμα άνθρωπος και όχι χιονάνθρωπος χωρίς καρδιά;
feelings-ipop.gr