Τι λέει η ιατροδικαστής για τον τραγικό θάνατο του τουρίστα στην Κέρκυρα

LIKE US ON FACEBOOK

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας σχετικά με τον τραγικό θάνατο του τουρίστα στην Κέρκυρα, όταν ο ίδιος έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα απ’ το σκάφος, το οποίο είχε νοικιάσει με τη σύντροφό του.

Τα ευρήματα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι». Αν η προπέλα δεν τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι, ο τουρίστας δεν θα είχε πεθάνει καθώς το πρώτο χτύπημα στο χέρι δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση αναφέρει πως ο 28χρονος τουρίστας είχε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. «Πέρασε η προπέλα σαν λεπίδα και του έκοψε δέρμα, κρανίο, εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Επίσης είχε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξί του μπράτσο. Αν είχε μόνο αυτό το κόψιμο θα ζούσε ο άνθρωπος».

Πώς η βόλτα κατέληξε σε τραγωδία

Ο 28χρονος και η 25χρονη σύντροφός του νοίκιασαν το σκάφος για να περιπλανηθούν στο νησί και να τραβήξουν φωτογραφίες.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε κάποια στιγμή ο 28χρονος έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι απ’ την προπέλα της μηχανής.

Η σύντροφός του κάλεσε αμέσως βοήθεια και στο σημείο έφθασε ένα άλλο ιδιωτικό σκάφος, το οποίο κι ανέσυρε τον άνδρα.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε αναίσθητος στην παραλία Ερμονών, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εκεί διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Η σύντροφός του συνελήφθη, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο ενοικιαζόμενο σκάφος δεν ήταν απαραίτητο ο χειριστής του να έχει δίπλωμα διότι είχε πολύ μικρή ιπποδύναμη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved