Αν είσαι εσύ αυτός που πέφτει συνεχώς θύμα των κουνουπιών και διάφορων άλλων εντόμων τότε καλωσόρισες στο club. Συνήθως σε λένε “γλυκοαίματο” γι΄αυτό και τα κουνούπια προτιμούν το δικό σου νόστιμο αίμα και δεν πλησιάζουν κανέναν άλλον.

Έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ πραγματικά τι είναι αυτό που κάνει το αίμα σου τόσο νόστιμο για τα ενοχλητικά κουνούπια; Οι λόγοι είναι πολλοί!

Το πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεις κάνει τη διαφορά!

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη σωματική μάζα και οι έγκυες παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, πράγμα που σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να τους τσιμπήσουν κουνούπια.

Μια υψηλότερη θερμοκρασία σώματος


Και πάλι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη σωματική μάζα και οι έγκυες είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερη θερμοκρασία σώματος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος γυμνάζεται.

Η ομάδα αίματος παίζει ρόλο


Μελέτες έχουν καταλήξει πως τα άτομα με ομάδα αίματος 0 είναι πιο ελκυστικά στα κουνούπια απ’ ό,τι τα άτομα με ομάδα Α.

Μόνο μερικοί άνθρωποι εκκρίνουν χημικές ουσίες μέσω του δέρματός τους

Μερικοί άνθρωποι, αναλόγως την ομάδα αίματος, δεν εκκρίνουν αυτές τις χημικές ουσίες καθόλου, καθιστώντας τους λιγότερο πιθανό να δαγκωθούν.

Η σύνθεση των μικροβίων στο δέρμα είναι ακόμη ένας παράγοντας

Τα μικρόβια ζουν στο δέρμα μας, αυτό είναι γεγονός. Στην πραγματικότητα, έχουμε περισσότερα μικρόβια στο δέρμα μας από τα πραγματικά κύτταρα του δέρματος. Εν πάση περιπτώσει, η μοναδική σύνθεση των μικροβίων μας επηρεάζει πόσα κουνούπια θέλουν να μας τσιμπήσουν.

Η γυμναστική σε κάνει πιο ελκυστικό

Και σε άλλους ανθρώπους αλλά δυστυχώς και στα κουνούπια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση αυξάνει την ποσότητα γαλακτικού οξέος που εκκρίνει το δέρμα, καθώς και την αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας του σώματος.

Η κατανάλωση μιας μπύρας μπορεί επίσης να συμβάλλει

Μελέτη διαπίστωσε πως ένα μπουκάλι μπύρας είναι αρκετό για να σε κάνει πιο ελκυστικό στα έντομα γενικότερα αν και κανείς δεν γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό.

Έτσι, λοιπόν, αν δεν θέλεις να πέσεις για ακόμα μια φορά θύμα των κουνουπιών απέφυγε τις μπύρες, το γυμναστήριο και μην μείνεις έγκυος. Επίσης φρόντισε να αλλάξεις το γενετικό σου υπόβαθρο!

Αν όλα αυτά δεν είναι δυνατά τότε απλώς χρησιμοποίησε ένα απωθητικό.