Όχι δεν θα απαντήσει ο απόλυτος άντρας ούτε κανένας γκουρού του σεξ. Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση για το τι ερεθίζει τις γυναίκες. Άκου τώρα τι δύσκολη που είναι η δουλειά του επιστήμονα: έγδυσαν 30 υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών και τις έβαλαν να ξαπλώσουν σε ένα τραπέζι καλυμμένες με ένα σεντόνι. Σαν να μην έφτανε αυτό τους έδεσαν τα μάτια. Τα βίτσια του επιστήμονα, τι να πεις;

Έχει και συνέχεια. Έπειτα χρησιμοποίησαν διάφορα επιστημονικά όργανα (;) για να τις ερεθίσουν για 1,5 δευτερόλεπτο και περίμεναν 5 δευτερόλεπτα για να ρωτήσουν τις γυναίκες αν το ένιωσαν.

Οι επίμαχες περιοχές ενδιαφέροντος ήταν το περίνεο (κλειτορίδα, εσωτερικά χείλη, κόλπος, πρωκτός), το στήθος (πλευρικά, θηλή) και άλλα σημεία όπως ο λαιμός, μπράτσο, κοιλιά. Οι ποδολάγνοι θα απογοητευτούν, τα δάχτυλα των ποδιών δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Στα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα ευαισθησίας ποικίλλαν σημαντικά ανάλογα με την πίεση που χρησιμοποιήθηκε.

  • Ελαφρύ άγγιγμα: Ο λαιμός και η άκρη του κόλπου πιο κοντά στον πρωκτό είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές, καθώς και το εξωτερικό μέρος της θηλής είναι η λιγότερο ευαίσθητη.
  • Πίεση: Η κλειτορίδα και οι θηλές είναι η πιο ευαίσθητη και το στήθος και η κοιλιά είναι οι λιγότερο ευαίσθητες
  • Δόνηση: Η κλειτορίδα και η θηλή είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία, με την κλειτορίδα να είναι η πιο ευαίσθητη στη δόνση από όλα τα μέρη του σώματος.

Συμπερασματικά: το απαλό άγγιγμα ο λαιμός ήταν πιο ευαίσθητος, στην πίεση η κλειτορίδα και οι ρώγες ήταν τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος και στη δόνηση η κλειτορίδα ήταν το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος.

«Η παρατήρηση είναι ενδιαφέρουσα δεδομένου του ρόλου της πίεσης (π.χ. διείσδυση) και της δόνησης (π.χ. δονητές) στις σεξουαλικές δραστηριότητες», έγραψαν οι επιστήμονες. «Βρε, τι μας λέτε;», λέμε εμείς.

«Στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ο κόλπος φάνηκε να είναι πιο ευαίσθητος στο ελαφρύ άγγιγμα».

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ο όγκος του στήθους, ο δείκτης μάζας σώματος, η ορμονική αντισύλληψη, ο εμμηνορροϊκός κύκλος και η σεξουαλική προτίμηση δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα αποτελέσματα. Αντίθετα, η σεξουαλική αποχή και τα piercing μπορεί να έχουν κάποια επίπτωση.

Σημείωσαν επίσης ότι κλινικές συνθήκες, όπως η πλαστική χειρουργική, μπορεί να τροποποιήσει τη δερματική ευαισθησία.