Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ανάμεσα στους πολίτες επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το τι θα ψηφίσουν. Μέχρι στιγμής πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση, κρατώντας φυσικά επιφυλάξεις καθώς ο κόσμος παραμένει ακόμα στις παραλίες.

Πολύ κοντά φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής τα δύο κόμμαρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατά ένα προβάδισμα 2 εκατοστιαίων μονάδων.

Την ίδια στιγμή ανοδική πορεία φαίνεται να ακολουθούν Ποτάμι και ΧΑ, με το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ να παραμένουν σταθερά.

Την τρίτη θέση θα διεκδικήσουν ξανά το Ποτάμι με τη Χρυσή Αυγή, αλλά πιθανόν και η “Λαϊκή Ενότητα” που συγκρότησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη γίνεται μάχη και για την είσοδο στην επόμενη Βουλή για την οποία θα αγωνιστούν το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ, μαζί, όπως φαίνεται και με άλλους διεκδικητές, όπως η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Πτωτικά και με τάση να μείνουν κάτω από το 3% κινούνται οι ΑΝ.ΕΛ. που χάνουν ψηφοφόρους κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν, παρόλα αυτά, καταφέρουν και οι ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή, τότε τα κόμματα που θα μετράμε στη Βουλή θα είναι 9, μιας και το κόμμα του κ. Λεβέντη απ’ ό, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα μπει στη Βουλή.