Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν τη Δεύτερα στις 19 Ιουνίου, παρά τις προηγούμενες εικασίες που ήθελαν τη διαδικασία να καθυστερεί, καθώς η πρωθυπουργός Therea May προσπαθεί ακόμα να δημιουργήσει Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Brexit, David Davis, και ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ε.Ε., Michel Barnier, θα ξεκινήσουν τις συνομιλίες σχετικά να την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. τη Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Τμήματος Εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Βρετανίας.

Υπήρχε αβεβαιότητα ως προς το αν η May θα ήταν σε θέση να επιδιώξει ένα σκληρό Brexit μετά την ήττα της στις γενικές εκλογές που την οδήγησε να αναζητήσει υποστήριξη από άλλα κόμματα.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Βρετανία επιδεικνύοντας σταθερότητα και αποφασιστικότητα… Οι Βρετανοί ήταν ανέκαθεν εταίροι μας στα σημαντικότερα ζητήματα: την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στον τομέα παραγωγής», είχε δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να σημειώσουμε πως ο D. Davis είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Βρετανία να αναγνωρίσει μετά το Brexit πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του ότι η χώρα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο όπως χαρακτηριστικά τόνισε.