«Θύματα εξαπάτησης» δηλώνουν οι φερόμενες ως δολοφόνοι του Kim Jong-nam. 

Η Siti Aishah, από την Ινδονησία, μία από τις δύο ύποπτες για το θάνατο του Kim Jong-nam, του ετεροθαλούς αδελφού του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, δήλωσε ότι θεώρησε πως θα έτριβε λίγο baby oil στο πρόσωπό του, σύμφωνα με πηγή από τις Ινδονησιακές αρχές. Συγκεκριμένα, η κρατούμενη δήλωσε στις αρχές πως κάποιοι της έδωσαν 90 δολάρια ζητώντας της να κάνει μια φάρσα χρησιμοποιώντας baby oil.  Η ίδια, μάλιστα, δήλωσε ότι οι άγνωστοι που την προσέγγισαν, έμοιαζαν με Κορεάτες ή Ιάπωνες και της έδωσαν τα χρήματα ζητώντας της να αλείψει το πρόσωπο του Kim Jong -nam και πως επρόκειτο για φάρσα σε reality show.

Η γυναίκα μίλησε σε αξιωματούχους της πρεσβείας της πατρίδας της που την επισκέφθηκαν στην φυλακή όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Παρόμοια κατάθεησ και από την 28χρονη βιετναμέζα Doan Thi Huong

Kαι η 28χρονη Doan Thi Huong μιλώντας σε εκπροσώπους της Βιετναμέζικης πρεσβείας δήλωσε πως την ξεγέλασαν λέγοντάς της ότι θα λάβει μέρος σε ένα αστείο video με κρυφές κάμερες.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο θάνατος του 45χρονου προήλθε από το ιδιαίτερα επικίνδυνο τοξικό VX, το οποίο κατατάσσεται ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ.

Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός από χρήση “έρευνας ή ιατρικών ή φαρμακευτικών λόγων”.

Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου. Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού, και θεωρείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.