Θετικά φαίνεται να βλέπει την εισροή προσφύγων στη Γερμανία η Μέρκελ. H Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι αυτό που βιώνει τώρα η χώρα είναι κάτι που θα την αλλάξει μελλοντικά εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αλλαγή θα είναι θετική.

Να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέφθασαν στη Γερμανία 20.000 μετανάστες.

Η Μέρκελ χαιρέτισε ακόμη τη συμπεριφορά των Γερμανών εθελοντών που βοήθησαν στην εισροή των προσφύγων το διήμερο.

Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, σχολίασε η ίδια, λέγοντας ότι η Γερμανία είναι μια χώρα που πολλοί έχουν συνδέσει με την ελπίδα.

Τόνισε ότι πολλές ακόμα χώρες της Ε.Ε. πρέπει να υποδεχτούν μετανάστες γιατί αυτό είναι μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια αλληλεγγύης.

Παράλληλα, η  κυβέρνηση της καγκελαρίου ανακοίνωσε τα σχέδιά της για δαπάνη 6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες μέσα στο 2016.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ σκέφτεται να θέσει επιπλέον φόρο το 2015 για ένα ταμείο το οποίο θα καλύψει τα έξοδα του μεταναστευτικού θέματος για το 2016.

Η Γερμανία και η Αυστρία σκοπεύουν να σταματήσουν τα επείγοντα μέτρα που επέτρεψαν σε χιλιάδες μεταναστών να περάσουν από την Ουγγαρία χωρίς να εγγραφούν στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σκοπό να προτείνει στη Γερμανία και τη Γαλλία να υποδεχτούν 31.443 και 24.031 πρόσφυγες για να ανακουφίσουν την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Οι 24.000 πρόσφυγες επιβεβαιώθηκαν και από τον Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή και ο Γιούνκερ θα ζητήσουν στα κράτη να κατανέμουν στις χώρες της Ε.Ε. άλλους 120.000 πρόσφυγες.