Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει απ’ τη Δευτέρα για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, με αίτημα την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στην συνεδρίαση που έγινε σήμερα, Πέμπτη, να κάνουν επίσχεση εργασίας απ’ τη Δευτέρα εάν μέχρι αύριο, Παρασκευή δεν πληρωθούν έως και αύριο οι δύο μισθοί (Μαρτίου και Απριλίου) και μέρος από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Τσερμενίδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, διεκδικούν και ζητούν εκ νέου, συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, και με τη συμμετοχή τόσο της δικής τους Διοίκησης όσο και εκείνης του ΟΑΣΘ, «ώστε επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού και την εξασφάλιση της ομαλότητας για το επιβατικό κοινό της πόλης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ δεν είναι μόνον τα οφειλόμενα, αλλά κυρίως η κόπωση όλων των τελευταίων μηνών και η ανασφάλεια που βιώνουν. «Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνοντας έναν μισθό, απαντώντας σε για την κρατική επιχορήγηση του μηνός Μαΐου, που έφτασε χθες στα ταμεία του Οργανισμού».

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ απ’ την πλευρά της ζητά πίστωση χρόνου, καθώς τονίζει πως με την επίσχεση εργασίας ο Οργανισμός χάνει 170.000 ευρώ ημερησίως.