Προσπαθείς με κάθε τρόπο να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει πράγματα και να ανοίξει τους ορίζοντες της γνώσης μπροστά του. Εμείς, λοιπόν, που ψάξαμε και διαβάσαμε πολλές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι να βρούμε την ιδανική και σου την παρουσιάζουμε.

Θα σου μιλήσουμε, λοιπόν, για μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Science και θα σου την παρουσιάσουμε για να καταφέρεις επιτέλους να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει πράγματα.

Όπως σίγουρα ξέρεις τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις εκπλήξεις και τα δώρα οπότε αυτά θα είναι οι σύμμαχοι σου στο δύσκολο ταξίδι της γνώσης.

Πώς, όμως, μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει;

Για να αποδείξουν οι ερευνητές ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τις εκπλήξεις συμπεριέλαβαν στο πείραμά τους 100 μωρά και έκαναν το εξής.
paidi-ipopgr

Χρησιμοποίησαν μια μικρή μπάλα και έβαλαν ένα μεγάλο ταμπλό. Κλωτσούσαν απαλά την μπάλα έτσι ώστε να κυλήσει και να σταματήσει όταν αυτή φτάσει στον τοίχο. Ζητούσαν από τα παιδιά να κάνουν πράγματα και να επιβράβευαν με την έκπληξη της κρυμμένης μπάλας.

Συμπέρασμα!

Όπως κατάλαβες αν θες και εσύ να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει το ιδανικότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους κάνεις εκπλήξεις και θα δεις ότι αυτό θα κάνει τους στόχους σου να γίνουν πραγματικότητα.