Θες να καταλάβεις τη γλώσσα του σώματος;

LIKE US ON FACEBOOK

Το να ξέρεις να καταλαβαίνεις τη γλώσσα του σώματος είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες καταλαμβάνει το 50-70% ολόκληρης της επικοινωνιακής διαδικασίας. Από τις εκφράσεις του προσώπου και τη στάση του ατόμου που έχεις απέναντί σου μπορείς να καταλάβεις πολλά.

Εκφράσεις του προσώπου

Σκέψου απλά πόσα πράγματα μπορεί να επικοινωνήσει ένας άνθρωπος μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου του. Ένα χαμόγελο δείχνει συναίνεση ή χαρά, ενώ μια λυπημένη φάτσα δείχνει διαφωνία ή θλίψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο η έκφραση του προσώπου δείχνει τα πραγματικά συναισθήματα. Μπορεί ας πούμε να λες ότι νιώθεις καλά, αλλά το πρόσωπό σου να δείχνει το εντελώς αντίθετο. Οι εκφράσεις του προσώπου είναι η πιο καθολική μορφή της γλώσσας του σώματος. Υπάρχουν κοινές εκφράσεις σε όλο τον κόσμο που δηλώνουν ένα συναίσθημα.

Τα μάτια

Ο “καθρέφτης της ψυχής” όπως συχνά χαρακτηρίζονται τα μάτια, είναι ένα τέλειος τρόπος να καταλάβεις πώς ακριβώς αισθάνεται το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Το βλέμμα: Εάν το άτομο που συνομιλείς έχει το βλέμμα του στραμμένο συνέχεια προς εσένα, σημαίνει ότι ακούει με ενδιαφέρον τα όσα λες και σε προσέχει. Αντιθέτως όταν ένα άτομο κοιτάει τριγύρω και αποφεύγει να σε κοιτάξει, σημαίνει πως δεν νιώθει άνετα, δεν ενδιαφέρεται για τη συζήτηση ή απλά προσπαθεί να κρύψει τα πραγματικά του συναισθήματα.

Το μέγεθος της κόρης: Δεν είναι μόνο το επίπεδο του φωτός που ελέγχει τη διαστολή ή συστολή της κόρης. Τα συναισθήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν μικρές αλλαγές στο μέγεθος της κόρης.

Το στόμα

Οι κινήσεις και οι εκφράσεις του στόματος μπορούν να φανερώσουν πολλά για τα συναισθήματα του άλλου. Για παράδειγμα, θα δαγκώσεις το χείλος σου όταν νιώσεις ανασφάλεια, φόβο ή ανησυχία.

Σφιγμένα χείλη: Τα σφιγμένα χείλη μπορεί να δείχνουν αποστροφή, αποδοκιμασία ή δυσπιστία.

Δάγκωμα των χειλιών: Το δάγκωμα των χειλιών συνήθως υποδεικνύει ανησυχία ή άγχος.

Καλυμμένο στόμα: Το καλυμμένο στόμα δηλώνει ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου θέλει να κρύψει κάποια έκφρασή του, όπως για παράδειγμα ένα χαζό χαμόγελο ή ένα χασμουρητό την στιγμή που δεν έπρεπε.

Τα χέρια και τα πόδια

Σταυρωμένα χέρια: Τα σταυρωμένα χέρια υποδηλώνουν άμυνα και αυτοπροστασία.

Σφιγμένα χέρια πίσω από την πλάτη: Αυτή η κίνηση συνήθως δείχνει ότι το άτομο βαριέται, είναι αγχωμένο ή ακόμα και θυμωμένο.

Νευρικές κινήσεις: Οι νευρικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το άτομο έχει βαρεθεί, νιώθει ανυπομονησία ή απογοήτευση.

Σταυρωμένα πόδια: Τα σταυρωμένα πόδια δηλώνουν ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved