Κάνεις τα πάντα για να είσαι πιο ευτυχισμένος ακόμα και αν η ευτυχία σου φαίνεται μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση. Αν τα βάλεις κάτω και εξετάσεις τα πράγματα θα καταλάβεις πως δεν είναι έτσι. Η ευτυχία είναι πολύ απλή αρκεί να το πάρεις απόφαση και να ψάξεις να την βρεις. Εμείς, θα σου πούμε ότι πρέπει να αντιγράψεις την συμπεριφορά του σκύλου σου για να το πετύχεις.

dog-sleep1-ipop.gr

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο ευτυχισμένος αντιγράφοντας τις συμπεριφορές του σκύλο σου;

eytyxia-ipop.gr

  1. Πρέπει να καταλάβεις ότι η ευτυχία είναι απλή: Ψάχνεις να βρεις την ευτυχία σε πολύπλοκα πράγματα και καταστάσεις. Σταμάτα το κάνεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι απλά να χάσεις την ουσία των πάντων. Πρέπει, λοιπόν, να δεις τα πράγματα διαφορετικά, όπως ακριβώς κάνει ο σκύλος σου. Αρκείται σε λίγα (φαΐ, παιχνίδι, ύπνο) και αισθάνεται ευγνωμόνων ακόμα για την αγκαλιά που του προσφέρεις.
  2. Κάνε πράγματα που αγαπάς πολύ: Μην βάζεις τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Ο σκύλος σου δεν θα το έκανε ποτέ, οπότε μην το κάνεις και εσύ. Προτίμησε, λοιπόν, να σπαταλάς λεπτά από τον χρόνο σου για να τον μοιραστείς με τα άτομα που αγαπάς και τα θες στην ζωή σου.
  3. Χαμογέλα και δείξε την χαρά σου όταν βλέπεις τους φίλους σου: Όταν επιστρέφεις σπίτι ο σκύλος σου είναι πίσω από την πόρτα για να σε υποδεχτεί. Μόλις μπαίνεις μέσα αρχίζει να τρέχει χαρούμενος πάνω κάτω και να κουνάει την ουρά του. Μπορείς, λοιπόν, κάθε φορά που συναντάς τα άτομα που αγαπάς να τους δείχνεις με το χαμόγελο σου πόσο σου έλειψε η παρέα τους. Η χαρά που θα τους δώσεις θα είναι εξίσου μεγάλη με εκείνη που παίρνεις και εσύ από το κατοικίδιο σου.
  4. Εξέφρασε ανοιχτά την χαρά που νιώθεις: Μην ντρέπεσαι να γελάσεις δυνατά, να μεταδόσεις την θετική σου ενέργεια στους γύρω σου.
  5. Ξεκίνα την διεκδίκηση όλων όσων θες να αποκτήσεις: Οι σκύλοι ξέρουν καλά πώς να ζητούν την εκπλήρωση των επιθυμιών αλλά και των αναγκών τους. Tο ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και εσύ. Μπορεί κάποιες στιγμές να χρειαστεί να γίνεις ακόμα και επίμονος αλλά στο τέλος θα δεις ότι θα γίνεις πιο ευτυχισμένος.