Αν αναρωτιέσαι συχνά τι να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μαζί με το κρασί τους, εμείς θα σου λύσουμε το πρόβλημα! Λίγο τυρί!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το κρασί και το τυρί είναι ιδανικός συνδυασμός.

Συγκεκριμένα, ερευνητές απ’ το Κέντρο Γεύσης και Διατροφής στο Ντιζόν της Γαλλίας διαπίστωσαν ότι το τυρί κάνει το κρασί να έχει πιο ωραία γεύση, καθώς ενισχύει τα αρώματά του.

Οι ερευνητές μελέτησαν τέσσερα είδη κρασιού και τυριού πριν καταλήξουν στο εν λόγω συμπέρασμα.

Στην μελέτη συμμετείχαν 31 άτομα. Το κάθε άτομο δοκίμαζε κρασί πριν και μετά την κατανάλωση ενός κομματιού τυρί.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, διαπιστώθηκε ότι το τυρί επηρέασε τον τρόπο που τα άτομα αντιλαμβάνονταν την γεύση του κρασιού.

Αξίζει να τονίσουμε αναφορικά με το είδος του κρασιού ότι το τυρί προκάλεσε το έντονο άρωμα των κόκκινων φρούτων στα κόκκινα κρασιά και μείωσε την ξηρότητα, ενώ στα λευκά κρασιά με το τυρί ενισχύθηκε το άρωμα και δεν άλλαξε η γλυκύτητα.