“Στόχος είναι το Ποτάμι να συγκεντρώσει πάνω από 6% και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση, επιδιώκοντας την επιβολή της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας,”, είπε ο Σ. Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Προκειμένου να αλλάξει η χώρα, συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, χρειάζεται συμμαχία του 51% της κοινωνίας.

Θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ;

“Μπαίνοντας στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι ικανός να συνεργαστώ και με τον διάβολο, αν αυτό είναι καλό για τη χώρα”.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακρήρισε ως “ύβρις” τις θέσεις του πρωθυπουργού για τις συνεργασίες, όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του συνέντευξη.

Ακόμη, έκανε λόγο για καθοριστική συμβολή του Ποταμιού στις διαπραγματεύσεις και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό για αχαριστία, διότι όπως είπε “ενώ ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη βοήθειά μου ώστε να υπάρξει συμφωνία, μετά με “κατήγγειλε”.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας το νέο Μνημόνιο έκρινε πως έχει πολλές αδυναμίες καθώς “έγινε άρπα κόλλα”. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδέχεται βελτιώσεις σε διάφορα θέματα, όπως αυτό των αγροτών και των φόρων, αλλά όπως τόνισε, δεν είναι μία καταστροφική συμφωνία. Χαρακτήρισε το μνημόνιο ως “τον τελευταίο οδικό χάρτη” και διευκρίνισε πως εάν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.