Μήνυμα στον λαό “να κόψει λίγο από τα φτερά των παλαιών κομμάτων και να δώσει στο Ποτάμι τη δύναμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης” έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε ότι είναι αστείο να μιλάει κανείς σήμερα για αυτοδυναμία, όχι μόνο γιατί κανένα κόμμα δεν την προσεγγίζει, αλλά γιατί η αυτοδυναμία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. Την ίδια στιγμή τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας που θα βασίζεται σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

Στην ερώτηση “αν θα συνεργαζόταν το ίδιο εύκολα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα”, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι οι συνεργασίες επιβάλλονται από τον λαό. “Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας”, δήλωσε. “Και ούτε είναι προσωπικού γούστου όπως προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να το εμφανίσει ο κ. Τσίπρας”, συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όπως είπε, ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα δεν μπορεί να λέει “ή εμένα και τον φίλο μου ή κανέναν άλλο”. Και συνέχισε, λέγοντας:

Και τέλος πάντων, αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί χωρίς τον κ. Καμμένο, ας τον πάρει στα ψηφοδέλτιά του. Ο ελληνικός λαός όμως δεν μπορεί συνεχώς να εκβιάζεται. Πρέπει να επιλέξει αυτούς που ο ίδιος θεωρεί χρήσιμους και μετά οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση. Εκτός αν ο κ. Τσίπρας εννοεί ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκλογές μέχρι να αποκτήσει ο ίδιος αυτοδυναμία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι “μπορεί οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης να εκπροσωπούν αντίπαλα στρατόπεδα, έχουν όμως πολλές ομοιότητες, με κυριότερη ότι είναι και οι δύο παιδιά των κομματικών τους μηχανισμών”. Και συνέχισε, λέγοντας:

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι 26 χρόνια βουλευτής, αρκετά χρόνια υπουργός και ο κ. Τσίπρας μεγάλωσε μέσα στα κομματικά γραφεία. Έχουν μολυνθεί δηλαδή από τη νόσο του παλαιοκομματισμού.