«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτή τη ΝΔ και αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι λένε ψέματα» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης.

«Ψέματα είναι αυτά που λέει η ΝΔ για τους αγρότες, ψέματα για το Μνημόνιο είναι αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το να εφαρμοστεί η συμφωνία. Αν δεν πάρουμε τα χρήματα καταρρεύσαμε» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο ένας με το κομπολόι και άλλος με την απειλή δεν μπορούν να ανατρέψουν τη συμφωνία» επισήμανε και δεν δίστασε να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει συνεχώς κωλοτούμπες.

Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης έκανε έκκληση στους πολίτες να αντιδράσουν λέγοντας: «Τιμωρήστε τους, μειώστε τα ποσοστά τους, ψαλιδίστε τους, ενισχύστε τους νέους παίχτες για να ταράξουν τα νερά μήπως και βρούμε γιατρειά».

«Επισκέφθηκα χθες τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί είπαν γιατί πήγε ο Θεοδωράκης στον Ιερώνυμο; Πήγα για να συζητήσουμε ένα θέμα το οποίο μου είχε θέσει ο ίδιος πριν από χρόνια, όταν ήμουν δημοσιογράφος. Το ξέρετε ότι ο Ιερώνυμος ζητάει εδώ και τρία χρόνια να βάλουν κάτω την εκκλησιαστική περιουσία για να δώσουν εκτάσεις στους νέους αγρότες και κανένας δεν ασχολείται;»: τόνισε.

«Το πρώτο πράγμα που έθεσα στη Βουλή, ήταν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Τότε αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τις κάνει ασθμαίνοντας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία και η μαύρη εργασία. Πρέπει να δημιουργήσουμε δουλειές κι αυτό θα γίνει μέσω αποκρατικοποιήσεων. Πρέπει να υπάρξουν καινούριοι επιχειρηματικοί κλάδοι στη χώρα»: υποστήριξε στην συνέχεια.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε επίσης: «Επισκέφτηκα πρόσφατα τρία νοσοκομεία. Στο ΚΑΤ μου είπαν ότι με λίγους παραπάνω νοσηλευτές μπορούν να κάνουν τις διπλάσιες επεμβάσεις ετησίως. Τα σάντουιτς που μοίρασε στους συνδικαλιστές ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν σε χιλιάδες νέους νοσοκόμους και γιατρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, έκοψε επίσης το εισιτήριο στα νοσοκομεία. Εμείς πιστεύουμε ότι οι έχοντες πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο στα νοσοκομεία. Ξέρετε πόσα χρήματα χάνουμε από τους τουρίστες που μπορεί να πηγαίνουν σ” ένα νοσοκομείο και δεν πληρώνουν τίποτα; Είναι δυνατόν να μην έχουμε Κέντρα Υγείας και να μην παίρνουμε ένα μικρό ποσό από κάποιον που θέλει να πάρει μια γάζα; Και τι έκανε αντ” αυτού; Μείωσε 30 ευρώ τις συντάξεις. Μοίρασε δηλαδή καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Εξυπακούεται ότι ο άνεργος δεν θα πληρώνει στο νοσοκομείο».

«Στόχος μας είναι να είμαστε τρίτο κόμμα. Πρέπει να ψαλιδίσουμε τους δύο μεγάλους. Είναι ντροπή να επιστρέψουμε και να παραδοθούμε στο παρελθόν»: κατέληξε.