Την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας καταδίκασαν οι κ.κ. Γιούνκερ και Τουσκ, με τον επικεφαλής της Κομισιόν να τονίζει πως η τρομοκρατία θα καταπολεμηθεί εντός και εκτός των συνόρων της Ε.Ε.

«Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της Ε.Ε. Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα», είπε ειδικότερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απ’ την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε: «Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής Κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους».

Και ο Βέλγος ΥΠΕΞ καταδίκασε το χτύπημα χαρακτηρίζοντάς το μια βάρβαρη επίθεση.

«Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», ήταν το μήνυμα του Στέφεν Ζάιμπερτ απ’ την πλευρά της Γερμανίας.

Το μήνυμα του ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας:

Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας