Τι κι αν το βράδυ τις Παρασκευής σε συνέντευξη του ο Αλέξης Μητρόπουλος εξαπέλυε κεραυνούς προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνιζε ότι δεν τίμησε πρόσωπα και γι αυτό δεν θα κατέβει στις εκλογές, σήμερα το πρωί τα έφερε όλα τούμπα.

Κάπως έτσι από το “μετανιώνω που δεν ψήφισα όχι και ψήφισα παρών” φτάσαμε στο «Θέλω να δείξω με ανωτερότητα πως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι, αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος και στην κάλπη, δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό θα παραμείνω».

Η απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά αποδέχθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας.

Όπως εξήγησε δεν θέλει να είναι αυτός η αιτία ενός κακού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και αποφάσισε να παραμείνει.

Το sms στον Αλέξη Τσίπρα:

Μπορεί να παραιτήθηκε από τις εκλογές το βράδυ της Παρασκευής μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, το πρωί του Σαββάτου όμως αποδέχθηκε την θέση μέσω sms προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος το μήνυμα έλεγε:

Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σας τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Το “όχι” πριν το “τιμητικό ναι”

Να θυμίσουμε πως το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τη δημοσίευση της πρόθεσης της επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων να εισηγηθεί να μην συμπεριληφθεί ο Μητρόπουλος στο ψηφοδέλτιο, ο Αλέξης Μητρόπουλος έβαλε τελεία στο ζήτημα λέγοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόταση και κατηγορώντας την ηγεσία.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση της Επιτροπής Συγκρότησης Ψηφοδελτίων να εισηγηθεί την τοποθέτησή του σε μη εκλόγιμη θέση στο Υπόλοιπο Αττικής. «Δεν αποδέχομαι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγόρησε για «διαπραγματευτική ανικανότητα» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Λυπήθηκα που δεν ψήφισα όχι και δήλωσα παρών» τόνισε, συμπληρώνοντας: “Δεν είχα επιλέξει να κάνω την απόλυτη ρήξη και έπρεπε να το εκτιμήσει η ηγεσία. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτίμησε πρόσωπα” κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.