Αναβρασμός επικρατεί για ακόμα μια μέρα στην Τουρκία. Η Τετάρτη είναι μια κρίσιμη ημέρα καθώς σημαντικές είναι οι αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να ληφθούν κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας θεωρείται πιθανό να ανακοινώσει αποστρατεύσεις ανώτατων αξιωματικών και αντικαταστάσεις υπουργών. Την ίδια στιγμή οι πιέσεις για έκδοση των οκτώ  Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζονται.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την απόπειρα επίθεσης στον Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε το βράδυ του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, οι στρατιώτες που επιχείρησαν το χτύπημα εναντίον του Τούρκου Προέδρου είχαν λάβει εντολή να αιχμαλωτίσουν ηγέτη τρομοκρατών.

«Διοικητικά μέτρα» κατά του Wikileaks:

Απάντηση- έκπληξη επιφύλαξε η Τουρκία στη διαρροή 294.548 emails του κόμματος του Ερντογάν. Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε την Τετάρτη την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά τη δημοσίευση περίπου 300.000 e-mail του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η αρχή ανακοίνωσε πως έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου.

Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.

Πηγές ασφαλείας της Τουρκίας μιλώντας ανώνυμα στα ΜΜΕ είπαν στις 19 Ιουλίου ότι στρατιώτες που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται με την απόπειρα πραξικοπήματος ανακρίθηκαν στις 18 Ιουλίου στη Σμύρνη.

Επί ποδός ο Ερντογάν:

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από την εργασία τους έπειτα από πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου σχεδόν 50.000 άτομα, ενώ 100 αξιωματούχοι παύθηκαν μόλις την Τρίτη από τις μυστικές υπηρεσίες.

Ακόμα και στην Παιδεία αποχαιρέτησαν τις θέσεις τους 1.500 Έλληνες, Ισπανοί και Ιταλοί καθηγητές πανεπιστημίων 15.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονταν σε δημόσια σχολεία. Ακόμα 21.000 και από την ιδιωτική εκπαίδευση ειδοποιήθηκαν με επιστολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ως ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Ανακλήθηκαν άδειες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών:

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η ανάκληση αδειών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρονται να πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος.

«Μπλόκο» και στις κηδείες:

Να σημειωθεί, πως απαγορεύτηκε κάθε θρησκευτική τελετή στις κηδείες όσων φέρονται να έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα.

Εμμένουν στην έκδοση των στρατιωτικών:

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο κ. Κερίμ Ουράς, πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, επισήμανε πως η άρνηση έκδοσης των οκτώ «δεν θα βοηθούσε» τις διμερείς σχέσεις λόγω της ευαισθησίας της κοινής γνώμης.