Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει: «Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα» σχολιάζοντας την επικείμενη συγκέντρωση της κίνησης «Παραιτηθείτε».

Ο κ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως κάτω από το βάρος «των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό» και διερωτήθηκε: «ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;».

Για τον Νίκο Φίλη και τη δήλωση του:

«Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του Υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές. Συγκρούεται με το άρθρο 5 που ορίζει ότι “καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή”» επισήμανε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ και τόνισε πως «συγκρούεται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Γ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε «στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή» και πρόσθεσε: «Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC