Συνάντηση με Πρόεδρο της Τουρκίας αναμένεται να έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει τις επαφές του στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Να θυμίσουμε, πως κατά τη διάρκεια ομιλιών του ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση για παγκόσμια λύση στο προσφυγικό. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός μίλησε για το χρέος και ζήτησε την ελάφρυνση του.

Το τετ-α-τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν:

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 (ώρα ΗΠΑ) και στη συνέχεια αναμένεται ο κύκλος των επαφών του Πρωθυπουργού αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή ο Αλεξής Τσίπρας επιστρέψει στην Αθήνα.

Τα ραντεβού της Πέμπτης:

Την Πέμπτη να σημειωθεί, πως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, αλλά επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Θυμίζουμε, πως την Πέμπτη το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:00 (ώρα ΗΠΑ) ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το μήνυμα του για την ελάφρυνση του χρέους:

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Θεσμούς σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα, θα πρέπει οι πιστωτές να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους

Τι επισήμανε για την προσφυγική κρίση;

Από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, ο Πρωθυπουργός έστειλε παγκόσμιο μήνυμα για το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, πως η  προσφυγική κρίση αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και ανέφερε πως  είναι η «ώρα να πούμε αλήθειες».

Ενώ τόνισε «είτε θα αντιμετωπιστεί συνολικά στη βάση του διεθνούς δικαίου ή θα αποτύχουμε».

Διαβάστε επίσης:

Η βιώσιμη λύση για το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα- Μπάιντεν

 

photo:Andrea Bonetti / PM Handout