Σ’ αυτό το μικρό τεστ, που σου δείχνει τι κρύβεται στο υποσυνείδητό σου είναι σημαντικό να θυμάσαι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου. Κράτα την εικόνα αυτή και προσπάθησε να διακρίνεις όλες τις λεπτομέρειες. Έχε δίπλα σου ένα χαρτί και ένα στιλό ώστε να κρατάς σημειώσεις. 

Έτοιμοι; Πάμε!

Προσοχή:

Το τεστ δεν αποτελεί μέρος ψυχολογικής μελέτης αλλά σου δίνει κάποια καλή τροφή για σκέψη.

Σκέψου μια έρημο μέσα στην οποία  υπάρχει ένας κύβος  …

  1. Περιέγραψε τον κύβο. Πόσο μεγάλος είναι; Πού βρίσκεται ακριβώς – είναι σκαμμένος μέσα στην άμμο, στέκεται πάνω στην άμμο ή ίσως αιωρείται από πάνω της; Κινείται; Είναι στέρεος ή εύπλαστος;
  2. Τώρα βρίσκεσαι σε μια έρημο και βλέπεις τον κύβο μπροστά σου, αλλά μπορείς να δεις και μία σκάλα. Φαντάσου την σκάλα. Από τι είναι φτιαγμένη; Πόσο παλιά ή καινούρια είναι; Σε τι θέση βρίσκεται σε σχέση με τον κύβο;
  3. Τώρα φαντάσου ότι υπάρχει και ένα άλογο στην έρημο. Περιέγραψέ το. Τα πιο σημαντικά πράγματα είναι: πόσο μακριά είναι το άλογο από τον κύβο και τι κάνει; Κινείται, ή μήπως είναι ακίνητο; Με τι μοιάζει; Έρχεται προς τον κύβο φεύγει ή γυρίζει τριγύρω…
  4. Τώρα προσπάθησε να φανταστείς λουλούδια στην έρημο. Πόσα λουλούδια σκέφτηκες; Που έχουν φυτρώσει; Που βρίσκονται σε σχέση με το άλογο, τον κύβο, τη σκάλα και την άμμο;
  5. Και τώρα σκέψου ότι ξεκίνησε μία καταιγίδα. Φαντάσου τις λεπτομέρειες. Τι είδους καταιγίδα είναι; Είναι ο άνεμος ισχυρός ή όχι; Είναι η καταιγίδα μακριά ή κοντά σε εσένα; Επηρεάζει το άλογο, τα λουλούδια, τον κύβο ή τη σκάλα με οποιονδήποτε τρόπο;

Και τώρα οι απαντήσεις!

Ο κύβος είναι ο εγωισμός σου

Το μέγεθος αυτού του κύβου είναι το «εγώ» σου

Αν κύβος σας είναι μεγάλος, τότε οι πιθανότητες τείνουν στο να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση και ικανός να διαχειριστείς καταστάσεις.

Αν ο κύβος είναι μικρός, τότε πιθανότατα είσαι ένας ντροπαλός και σεμνός άνθρωπος. Είσαι αρκετά άτολμος και δεν σ’ αρέσει να είσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Αν φαντάστηκες ότι ο κύβος σου είναι καλυμμένος ή θαμμένος στην άμμο τότε είσαι σχολαστικός και σκέφτεσαι κάθε βήμα λεπτομερέστατα.

Αν ο κύβος στέκεται στο έδαφος, τότε ξέρεις ακριβώς τι θέλεις από τη ζωή.

Αν ο κύβος γυρίζει ή κινείται, σκέφτεσαι έξω από το κουτί και δεν είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς.

Ένας κύβος που κρέμεται στον αέρα δείχνει ότι είσαι καλλιτεχνική προσωπικότητα με μεγάλη φαντασία.

Αν κύβος είναι κούφιος στο εσωτερικό, σημαίνει πως η προσωπικότητά σου είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Εάν είναι στερεός, είσαι ένα πλήρως σχηματισμένο άτομο που είναι δύσκολο να χειριστεί από άλλους!

Η σκάλα είναι οι φίλοι σου
Αν η σκάλα αγγίζει τον κύβο, μπορείς και λύνεις τα προβλήματα που έχεις με την βοήθεια των ανθρώπων από το περιβάλλον σου και είσαι πολύ ανοικτός μαζί τους.

Αν είναι αποκομμένη από τον κύβο, τότε έχεις πολύ αυτοπεποίθηση και προτιμάς να σταθείς στα δικά σου πόδια.

Αν η σκάλα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το κύβο, τότε δεν εξαρτάσαι καθόλου από την άποψη των φίλων σου, αν η σκάλα είναι στο ίδιο επίπεδο τότε τους θεωρείς ίσους με σένα ενώ αν είναι σε υψηλοτερο επίπεδο σημαίνει ότι εξαρτάσαι από τις απόψεις τους .

Μια νέα σκάλα δείχνει ότι η φιλία σου αποτελείται κυρίως από ανθρώπους που γνώρισες σχετικά πρόσφατα. Αν είναι παλιά, οι φίλοι σου είναι σε μεγάλο βαθμό στη ζωή σου εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά τον αριθμό των βημάτων της σκάλας, αν δεν είναι μεγαλύτερη από 3-5 σκαλοπάτια σημαίνει πως έχεις λίγα πρόσωπα τριγύρω σου.

Αν υπάρχει περίπου μια ντουζίνα βήματα, έχεις μόνο μερικούς φίλους, αλλά όλοι τους είναι αληθινοί ενώ οι υπόλοιποι είναι γνωστοί.

Όταν η σκάλα έχει πολλά βήματα, αυτό σημαίνει ότι είσαι ανοικτός και φιλικός χαρακτήρας.

Το άλογο είναι ο σύντροφός σου

Βλέπεις ένα ανθεκτικό καφέ άλογο; Αυτό σημαίνει πως θέλεις έναν αξιόπιστο σύντροφο για να δηιουργήσεις μαζί του οικογένεια και να μπορείς να στηριχθείς πάνω του.

Αν σκέφτηκες ένα όμορφο και λαμπερό Πήγασο ή ένα μονόκερο σημαίνει ότι εκτιμάς την ωραία εμφάνιση και ονειρεύεσαι κάποιον που ποτέ δεν θα έχεις.

Στην περίπτωση που το άλογο τρίβεται στον κύβο ή μασουλάει την γωνία του έχεις πολύ καλή σχέση με τον σύντροφό σου.

Εάν το άλογο είνα μακριά από τον κύβο ή απομακρύνεται τότε δεν είσαι αρκετά σίγουρος για τον σύντροφό σου ή αυτός/ αυτή δεν είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου.

Τα λουλούδια είναι τα παιδιά

O αριθμός των λουλουδιών σημαίνει πόσα παιδιά θα ήθελες να αποκτήσεις.

Κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο μία μαραμένη μαργαρίτα, άλλοι βέπουν έναν πολύχρωμο, ανθισμένο κήπο που καλύπτει τόσο τον κύβο όσο και την ίδια την έρημο (προσέξτε να μην επιτρέψεις στα παιδιά σου να τραφούν από σένα).

Το χρώμα και η ζωντάνια των λουλουδιών έχει σχέση με την υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Η τοποθεσία των λουλουδιών – σε σχέση με τον κύβο ιδίως – θα δείξει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις σχέσεις με τα παιδιά από μια νέα προοπτική.

Η καταιγίδα είναι οι φόβοι

Μία καταιγίδα συμβολίζει την απειλή και το άγχος για τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Δείχνει την τρέχουσα κατάσταση του μυαλού σου και πώς αντιλαμβάνεσαι την πιθανότητα του κινδύνου στη ζωή.

Αν η καταιγίδα είναι πολύ μακριά, κάπου στον ορίζοντα, τότε θα έχεις λίγα έως καθόλου προβλήματα.

Αν είναι κοντά στο κύβο, αλλά δεν τον επηρεάζει, είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και εύκολα να τις νικήσεις.

Αν φαντάστηκες τον εαυτό σου στην καρδιά της καταιγίδας και η βροχή να καταστρέφει τον κύβο, τη σκάλα, και τα λουλούδια, τότε τα προβλήματά σου θα σε συντρίψουν εύκολα.