Αυτό το άρθρο ΔΕΝ απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Αν είσαι άνδρας και κλίκαρες να το διαβάσεις, μην φύγεις. Θα σου χρειαστεί για να ενημερώσεις και ίσως να σώσεις τις γυναίκες της ζωής σου (μητέρα, αδερφή, σύντροφο, κόρη κτλ).

Αν είσαι γυναίκα, θυμήσου πότε έκανες τελευταία φορά Τεστ ΠΑΠ; Πάει καιρός; Κλείσε ένα ραντεβού όσο πιο σύντομα γίνεται.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία λέμε. Όμως πόσες γυναίκες προσέχουν για να… έχουν;

Δυστυχώς μόνο το 25-30% των ελληνίδων υποβάλλεται σε τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Δεν είναι τρομερό, αν σκεφτείς πώς μπορεί να σου σώσει τη ζωή; Αρκετά χαμηλό είναι και το ποσοστό των γυναικών που έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού των θηλωμάτων. Μόλις που φτάνει το 35%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για αυτό και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης. Για να μάθεις τα πάντα για το Τεστ ΠΑΠ και το HPV DNA Τεστ, τη μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων και την πρόληψη του τραχηλικού καρκίνου.

Σήμερα και αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρχει ειδικό ενημερωτικό stand στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους, όπου θα γίνεται η ενημέρωση και θα διανέμονται τα σχετικά φυλλάδια.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Πρόληψης και ο ΟΑΣΘ θα τοποθετήσει στα λεωφορεία αφίσες, ενώ θα προβάλει -μέσω τηλεματικής- τρέιλερ στα λεωφορεία και στις στάσεις.