Τέσσερις ώρες κατέθετε ο Σ. Παπασταύρου στον οικονομικό εισαγγελέα Ι. Δραγάτση για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”.

Ο κ. Παπασταύρου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ενώ ο συνήγορός του Οβαδίας Ναμίας είπε ότι θα σταλεί ανακοίνωση για την υπόθεση.

Ο κ. Παπασταύρου ελέγχεται ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για κατάθεση ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο ίδιος είχε ανοίξει τον συγκεκριμένο λογαριασμό με δικαιούχο υπεράκτια εταιρεία, την Stabri LTD, με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Συνδικαιούχοι εμφανίζονταν η μητέρα του, η οποία έχει επίσης κληθεί ως ύποπτη και ο εκλιπών πλέον πατέρας του.

Ως διαχειριστής της εταιρείας εμφανίζονταν άλλο νομικό πρόσωπο, το οποίο επίσης ελέγχεται από την οικονομική εισαγγελία, η εταιρεία Caplan, ενώ μέρος του εμβάσματος έστειλε με έμβασμα άλλη Παναμέζικη υπεράκτια εταιρεία, η Fairwinds, το άνοιγμα της οποίας αναμένεται να ζητηθεί με δικαστική συνδρομή.

Ο κ. Παπασταύρου, με εξηγήσεις που έχει ήδη δώσει στο ΣΔΟΕ, υποστηρίζει ότι τα χρήματα ανήκαν σε άλλον μεγαλοεπιχειρηματία – καταθέτη της λίστας και εκείνος λειτουργούσε ως πληρεξούσιος.